Volop Yoga in de media

 

Colette Edelenbosch Volop Yoga bij Nadia NPO1

Nadia, 10 mei 2023, NPO1

waarom bestaat er een afkeer van dikke mensen? En wat doet het met je als je continu te horen krijgt dat je niet goed genoeg bent? Ik ben één van de 6 gasten op het podium bij Nadia – vanaf ca 30 min. na de start ben ik op het podium.

logo vrouw.nl

Telegraaf, 8 april 2023

Interview in de rubriek ‘Zo (on)gezond leef ik’:

“Ik vind mijzelf, ongeacht mijn extra kilo’s,
een leuk mens”

trikonasana Volop Yoga

Dikke Vinger, 13 december 2022

Dikke Vinger staat voor verbinding van dikke mensen onderling, een kritische en genuanceerde houding, onafhankelijkheid, toegankelijkheid en inclusie. Ik werd geinterviewd voor hun blog op de site.

AD, juni 2021

Is yoga wel voor iedereen? ‘Als je niet lenig bent, is het juist iets voor jou’

 

 

Yoga Magazine, september 2020

3 vragen aan… interview naar aanleiding van de lessen op Yoga TV

 

Yoga TV, april 2020

In 2020 werd ik gevraagd om 2 lessen op te nemen voor Yoga TV. Helaas zijn ze alleen toegankelijk voor abonnees van YogaTV maar hier vind je mijn docentpagina met ‘levensles’.

 

Man bijt Hond, maart 2020

Tijdens DivaDay 2.0 (georganiseerd door Annemarie Timmerman en Nicole King van Grand Diva Magazine en Empowering the Curvy Woman) gaf ik een korte les aan 80 vrouwen. Man bijt Hond maakte opnames tijdens deze dag.

 

Psychologie Magazine, februari 2020:

Dik tevreden – de lange weg naar zelfacceptatie. interviews met Jenny, Nathalie, Inge, Reggy en Colette.

 

Nieuwsbrief Yoga en Vedanta docentenopleiding, september 2019

Hoe is het nu met…
Colette Edelenbosch studeerde in 2015 af aan Docentenopleiding Yoga en Vedanta. Ze is yogadocent en eigenaresse bij Volop Yoga in Culemborg. Ze woont met haar man, kippen, die gezellig meekakelden tijdens dit interview, en twee katten in Culemborg. Haar garage is omgetoverd tot kleine yoga- en videostudio waar ze vier mensen les kan geven én van waaruit ze live online yogalessen uitzendt, speciaal voor dikke vrouwen.

 

AD, 4 januari 2018

Opeens lag hij op de mat. Een kleine enveloppe met daarin het hangertje dat drie weken geleden bij een inbraak was ontvreemd. Colette Edelenbosch uit Culemborg kan er nog altijd niet over uit dat ze haar erfstuk weer terug heeft.

 

Nieuws & co, radio 1, 15 februari 2018

Colette Edelenbosch van Volop Yoga in Culemborg in een reportage van NOS radio 1. Over het stigma waar volle vrouwen mee te maken krijgen.

 

Nieuwsuur, NPO 15 februari 2018

“Het beeld dat bestaat van dikke mensen is vooral negatief. Dun zijn is de norm. Deze vrouwen komen daartegen in opstand. Zij willen de diversiteit van de mens vieren, in alle verschijningsvormen. Vrouwen die dik zijn en gelukkig.” pic.twitter.com/Q8NXm7DHbN

bekijk de teaser en bekijk hier de hele uitzending

 

Yoga Magazine juni '17: "voluit leven"

is yoga alleen voor slanke, lenige mensen? Echt niet!

 

 

Sweet About Me, okt 2016

Volop Yoga is een van de weinige yogastudio’s in ons land, die zich richt op volle vrouwen. Colette Edelenbosch startte in 2014 in haar garage. Inmiddels geeft de yogalerares in Culemborg woensdagavond en vrijdagochtend op twee locaties les. Ook wil ze vanaf januari 2017 gaan starten met zaterdagworkshops.

 

Nieuwsbrief, Vereniging van Yogadocenten Nederland, okt 2016

Het praatstokje: interview met Colette Edelenbosch. In deze rubriek vertellen yogadocenten iets over zichzelf en beanwoorden zij een aantal vragen.

 

Het Nieuwsblad Magazine oktober 2016 (magazine van Belgische landelijke krant)

“Elk lijf is een yogalijf’

“yoga gaat erover dat je naar binnen keert en bekijkt wat er te onderzoeken valt. Als je heel stijf bent, dan isdat net ideaal, dan heb je veel om te onderzoeken”

Interview door Kaatje de Koninck

 

 

Vrouw.nl, september 2016

“Ik kan hieraan meedoen, ook al ben ik dik” Colette Edelenbosch (45) heeft obesitas, maar heeft geen probleem met haar overgewicht. Ze noemt zichzelf dan ook gewoon ‘een dikke yogadocente’ en geeft yogales aan de vollere medemens.

 

 

Vibe - interview door Angele Bakker, juli 2016

Colette Edelenbosch geeft yogales met ruimte voor rondingen en richt zich op “Volle Vrouwen”. Want yoga is echt niet alleen maar voor slanke lenige mensen – al zou je dat soms wel denken. Haar droom is dat iedereen die yoga wil beoefenen – dik,…

 

 

Gastblogs voor Wondervol,2015 en 2016

 

  • aug ’15 – Vol en rond op de yogamat –  kan dat?
  • juni ’16 – Je verwacht het niet!

Wondervol was de weblog van Hermina de Vries. Zij blogde over mode en alles wat met Wondervol leven te maken heeft. Nog steeds ben ik heel blij dat ik via gastblogs voor het eerst mijn yogalessen onder de aandacht mocht brengen.

Inmiddels bestaat de blog van Wondervol helaas niet meer.

 

 

© 2022 Colette Edelenbosch  |  Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer | Contact | 🔒Naar de ledensite

Clicky