Cursisten vertellen:

 

Rust, wijsheid en soepelheid

Hi Colette,  Je ziet me niet maar ik ben er wel. Ik volg al je live lessen via Youtube (dat lukt me beter dan via Zoom op mijn Macbook en bevalt me prima) en daarnaast doe ik ook regelmatig een les uit de bibliotheek.

Ik vind het heerlijk.

Je bent zo’n fijne “juf” en ik haal zoveel rust, wijsheid en soepelheid uit je lessen.. Dank je wel.

Groetjes Mariëtte (57) Utrecht

w

Dat kán ik, want ik doe yoga!

Sinds een aantal weken doe ik mee met Colette’s Volop Yoga. En hoe kort dat ook moge zijn; ik merk écht dat ik er baat bij heb. Dingen als even bukken om iets op te rapen, een keer moeten draaien om om je heen te kijken; bij al die bewegingen denk ik in tegenstelling tot een tijdje geleden nu: “dat kán ik, want ik doe yoga”… heerlijk is dat!

Los daarvan geeft Colette hele toegankelijke, gezellige en goed te volgen lessen. Zoals ze zelf óók al zegt; het is een soort thuiskomen in je eigen lichaam. Je hóeft geen maatje 36 te zijn, yoga is niet forceren en luisteren naar grenzen. Pas als je deze accepteert en weet ‘dit is genoeg’ … kom je in de mogelijkheid je grenzen íets te verleggen op een fijne manier en dit werpt zoals ik al zei echt zijn vruchten af.

Ayla Colder (31) Rosmalen

Levend

Mijn lichaam voelde zo levend terwijl ik de houdingen deed!

Anoniem

R

Ook voor mij!

Hoi Colette, dank je wel voor je berichtje. Door jou heb ik geleerd dat Yoga ook voor mij leuk kan zijn!! Ik ga flink aan de slag de komende maanden en als ik verhuisd ben en weer de ruimte vind meld ik me waarschijnlijk wel weer.

Mirjam (45), Swalmen

Ideaal, thuis op mijn eigen plekje

G E W E L D I G 🙂 😉

jouw online lessen zijn ECHT heerlijk en gewoonweg ideaal om het thuis op mijn eigen plekje te kunnen doen. I love it.

Niet snelsnel eten, spullen pakken, op tijd in auto stappen, om naar een locatie te racen en daar al gestressed neer te ploffen om yoga te gaan doen.

Niets van dat.

10 voor 8 loop ik rustig met de laptop naar mijn praktijkruimte, even inloggen op volopyoga.nl, even alles klaarzetten, kussens, dekens, diffuser aan met lekker geurtje en ruimte maken… Soms nog snel de laatste dingetjes pakken (2 dikke boeken hahaha) en heerlijk neerdalen op mijn yogamat.

Blij met volop yoga.
Blij met zo’n vrolijke gepassioneerde yogi!

Janine, Maasmechelen (België)

 

Zoveel meer

Dit vind ik zo fijn van Volop Yoga. Het zijn niet alleen de oefeningen, het is zoveel meer! Ik merk dat ik veel meer stilsta bij de dingen die ik doe en waarom ik dat doe. Ik kijk uit naar je mails en het inzicht dat je daarin geeft. Het is absoluut een verrijking. Dank je wel daarvoor!

 

Miranda Veerman (48), Veenendaal

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

v

Alles mag er zijn

Sinds 8 maanden echt actief bezig met yoga bij Colette. Toen ik begon vond ik het heel spannend om mee te gaan doen met mijn lijf en ook nog eens te laten zien met camera. Anderzijds was de drempel vele malen lager om deel te nemen omdat je de lessen gevoelsmatig ‘veilig’ thuis kan volgen.

Colette heeft mij liefdevol en op en zachte manier weer in contact gebracht met mijn lichaam. Stapje voor stapje begin ik het steeds prettiger te vinden om met mijn lichaam bezig te zijn op deze bewuste manier. Ik heb ervaren en geleerd dat alles er mag zijn. Ook als een les even niet goed lukt, of als jouw lichaam de oefening niet kan doen zoals bijvoorbeeld Colette het wel kan op je scherm, of als de oefening aan de ene kant wel lukt, maar aan de andere kant niet of minder goed zoals jij misschien wilt. Het is oké.

Colette varieert met yoga oefeningen wat ik zeer prettig vind. Actief, passiever en restorative Yoga aan het einde van de maand. Voor mij persoonlijk altijd een feestje, omdat ik tijdens deze lessen echt diep kan ontspannen en helemaal kan ontprikkelen.

Ik doe mee met de live lessen via Zoom op woensdagavond, omdat ik een figuurlijke stok achter de deur nodig heb om de les te doen. Het zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk deze avond voor mezelf blok in de agenda.
Ik vind het fijn dat er een vast moment voor de les is en dat ik de andere dames even kort kan zien via de camera voor de les begint en dat je daarna online thee kunt drinken met elkaar. Dat draagt zeker bij aan de verbinding van de groep voor mijn gevoel. Het is prettig om ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen.

Angela van Garderen (37) Lopik

Mensen met dezelfde struggles

Ik had nog niet eerder in mijn leven een yoga les gevolgd. Mede ook door mijn lichaamsbouw vroeg ik me steeds af kan ik dit wel, bestaat er ook yoga voor de wat vollere vrouw enz. Via Google kwam ik uit bij Colette van VolopYoga. Ik heb me aangemeld en vanaf dat moment voelde het al heel vertrouwd. Colette neemt contact op, voegt je toe op de beveiligde omgeving van haar site en houd je op de hoogte. Een online gesprekje voor de allereerste les voelt als heel welkom.

Het bevalt me meer dan ik had durven denken. De lessen zijn rustig, goede uitleg, er worden alternatieven uitgelegd voor als een yoga pose niet zo makkelijk gaat enz. De lessen geven mij rust en maakt mij bewust van mijn lichaam. Mijn lichaam kan meer dan ik denk, ik waardeer mijn lijf ook veel meer dan voorheen. De rust in mijn dagelijks drukke hoofd is ook goed te merken, zeker op de dag van de les. Wat ook heel fijn is dat de lessen altijd terug te zien zijn, ik kan dus als ik iets lastig vond of juist fijn die bewuste les nog eens doen op een tijdstip wat mij uitkomt.

Na de online les is er een thee kwartiertje waarbij je mag aansluiten als je er behoefte aan hebt. Er is ruimte om de les te bespreken, wat ging er goed en waar zijn twijfels etc, maar ook alleen luisteren naar de anderen die de les gevolgd hebben het is allemaal goed. Als je je er maar goed bij voelt.

Ik voel me veilig in de groep, mensen met dezelfde struggle’s (buik zit een beetje in de weg, poeh minder lenig dan ik dacht enz enz).  Colette biedt alternatieven en benoemt het zoals het is niet meer en niet minder en dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb en daardoor bewust wordt van mijn lijf, mogelijkheden en de rust ervaar. Colette is echt zo’n fijne, vrolijke wijze vrouw met veel inzicht en prettig om naar te luisteren ook. Twijfels? Een proefles kan ook 😉

Cindy (45) Houten

Met zachtheid de ruimte onderzoeken

Ik wil graag mijn abonnement bij Volop Yoga beëindigen. De reden is dat ik in een leefstijltraject zit en wat meer naar de krachttraining toe wil. Ik vond de lessen heel erg leuk en interessant en heb zeker geleerd op een andere manier naar mezelf te kijken en naar wat ik wel en niet kan, daar ben ik je heel dankbaar voor. Met zachtheid de ruimte onderzoeken die er wel of niet is binnen je lijf en je hoofd,  is een waardevolle les die ik heb geleerd. Maar nu ga ik dus – met deze kennis – op een andere manier aan mezelf werken. Heel veel succes met de lessen, ik heb er veel aan gehad.

Marjan (51) Veenendaal

iedere morgen

Bedankt voor je mailtjes. Ik heb er veel aan gehad.

Ik volg een keer per week een yogales bij een yogastudio. Daarnaast wil ik al een hele tijd thuis ook iedere morgen yoga gaan doen. Dankzij jouw tips ben ik daar nu mee begonnen.

Anne Marie ( 55 jaar ) uit Den Haag

Mijn lichaam lijkt zich sneller te ontspannen

Sinds ruim een half jaar volg ik nu online lessen bij Colette, en het heeft me meer gebracht dan ik dacht. Zag erg tegen online lessen op maar wist ook dat ik niet naar een yoga klas hier in de buurt zou gaan. Zag mezelf afgaan tussen al de lenige, slanke dames. ( voor mijn gevoel) Maar tijdens de proefmaand was ik al overstag. En waar van ik dacht dat online niets voor mij zou zijn, vind ik dat juist heerlijk. Na de les geen gedoe met omkleden en naar huis moeten gaan, maar gewoon lekker thuis in mijn flow blijven!

De lessen zijn fijn in opbouw en met maandthema’s.  Ik heb wel wat moeite om in mijn flow te blijven als ik veel moet doen met kussentjes, handdoeken, sjaaltjes. Voelt voor mij dan wat rommelig aan. Maar verder krijg ik altijd meerdere opties om een oefening uit te voeren. Ik ben in ieder geval nog niet over mijn grens gegaan. De restoratieve yoga aan het eind van de maand vind ik heerlijk.. Het is alsof mijn lichaam dit van tevoren weet. Lijkt zich sneller te ontspannen (en ik gebruik vaak delen van de oefeningen als ik slecht kan slapen).

 Zowiezo, als ik alles klaar heb gezet in mijn kamer en wacht tot de les begint komt er al een grote rust over me heen.

Colette is verder goed bereikbaar bij vragen die je hebt.

Karin (55 jaar)

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Je eigen verkenning

In ‘volop yoga’ vond ik de eerste yogaschool die geschikt is voor de minder mobiele mens. En nog wel met verstand van een maatje meer. Wat voor mij heel goed werkt:

Alles thuis kunnen doen, geen hinder van mijn gedachten hoe ik over kom, Ik ben immers alleen. Ik kan stoppen als ik dat wil, gaan zitten als dat fijner is.

Nadeel is mijn beperkte ruimte; ik moet mijn laptop regelmatig verzetten om goed te kunnen zien wat Colette doet. Gelukkig zijn veel instructies ook zonder het beeld goed te volgen.

Wat Colette betreft: ze weet heel goed waar ze mee bezig is. Superfijn dat er bij elke oefening diverse varianten worden aangeboden. Dat ze steeds aangeeft dat het je eigen grens is, je eigen pad en verkenning. Ze leert je te voelen en geeft duidelijk aan dat alles goed is, dat jij goed bent, dat wat je doet goed is.

Ze stelt zich daarin ook kwetsbaar op. Een mens net als jij en ik. Het is een rustig tempo met tijd om te reflecteren. De eindontspanning is heerlijk.
De mogelijkheid om later de les te volgen is een extra toevoeging. Zonder volop yoga had ik nu nog heel weinig op de mat gestaan.

Twee keer per week een moment voor mezelf. Heerlijk toch!

Anna, Boxtel

makkelijk in te passen

Ik dacht eerst: hoe kan dát nou werken, vanaf zo’n schermpje. Maar ik vind het zo fijn! Niet jakkeren om op tijd te zijn, het is daardoor makkelijk in te passen op mijn avond.

Bij andere yogalessen ervaarde ik nog wel eens wat competitie. Als iedereen met de handen op de grond komt, wil ik dat ook kunnen. Maar jij  benoemt steeds weer dat ik zelf mag kijken welke optie voor mij passend is. Ik streef niet meer zo naar iets wat er toch niet in zit, en daardoor word ik me veel bewuster van mijn eigen lijf en mijn eigen grenzen. Dat is fijn!

Anoniem

Totale ontspanning

Sinds twee maanden volg ik de yogalessen van Colette. Hoe mooi is het dat zij iedere week de spanning in mijn hoofd weer om weet te zetten in totale ontspanning. En leuk om dat samen met een leuke club dames te doen , die werkelijk overal in het land en zelfs in het buitenland zitten. Kopje thee na afloop, altijd gezellig. Niets moet, alles mag en kan op je eigen manier… Heerlijk, ik kijk er elke week naar uit.

Erna Liedermooij, Weesp

Ik groei want ik mag er zijn!

Hoewel ik yoga sowieso in eerste instantie voor mezelf beoefen is t idd ook super te merken hoe ik groei. In mijn persoonlijkheid en in mijn flexibiliteit. Ik groei want ik mag er zijn!

Anita van de Geer (49) Beneden Leeuwen

Andere kijk op mezelf

Ik heb dankzij jouw lessen een andere kijk op mijn lijf en daarmee ook mezelf gekregen. Wil niet zeggen dat alle onzekerheid weg is, maar wel dat ik ook daar op een andere manier naar kan kijken (meestal :-D)  Dus …. bedankt!

Bonnie

Lichter, ontspannen, met meer energie

Ik vind het erg fijn dat ik dit voor mezelf heb uitgekozen. Soms heb ik moeite om naar boven te gaan en yoga te gaan doen. Maar als ik dat gedaan heb voel ik me lichter, ontspannen, soms ook nog met meer energie.

Ik vind het erg fijn dan ook om toch die tijd voor mezelf te pakken, ik heb het nodig. Rust, inspanning, ontspanning.
Ik vind het ook vaak leuk als je iets noemt wat met wat meer vetweefsel te maken heeft, bijv. Maak meer ruimte door je buik op te tillen waardoor de benen weer meer ruimte krijgen. Of laatst bij oefening op de rug liggend dat je dan blokken of kussens onder je bovenarmen kan leggen, anders ligt het niet fijn. En ook als je ‘voutje’ maakt dat je dat dan gewoon zegt. Heerlijk!  Gewoon gewoon.
Tot ziens in Zoom!
Keep on going and the good work!

Lieve groet Inge Huibers (55) Udenhout

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Yoga is geschikt voor iedereen

Yoga heb ik ontdekt na een online (gratis) kennismakingscursus van Volop Yoga tijdens de Corona lockdown. Dit was zo laagdrempelig; ik hoefde het enkel maar te proberen. Thuis, alleen… zonder anderen om mij heen. Daarna was de stap logisch om de live lessen online mee te volgen. Leuk om toch verbinding te hebben met anderen; maar prettig om het thuis (alleen) te doen. Colette loodst je door de (bekende) yogahoudngen heen, ze past ze aan voor ieder niveau. Een fijne les kun je op een ander moment altijd weer herhalen. Eenmaal per maand geeft Colette een restorative yoga-les (extreem ontspannend). Deze hebben niet mijn voorkeur, maar dan doe ik een andere videoles uit de database. Ideaal! Yoga is geschikt voor iedereen. Dit had ik een jaar geleden niet hardop durven zegggen! Ik ben fan… 5 sterren!

Margreet (46) Capelle a/d IJssel

Nuchter en down to earth

Een jaar geleden leek voor mij de tijd gekomen om voor het eerst van mijn leven iets aan yoga te gaan doen. Mijn bezoek aan het yogaklasje op de hoek zorgde ervoor dat ik thuisgekomen wanhopig aan Google vroeg: ben ik te dik voor yoga? Ik kreeg daarop hartgrondig: ‘nee’  als antwoord, toen ik op de site van Volop Yoga belandde en Colette daar ontmoette.

Ik ben sindsdien een trouwe bezoeker van haar fijne online lessen. Ik kan bijna alles meedoen en word langzaam steeds soepeler en meer vertrouwd met mezelf. Colette is heerlijk nuchter en down to earth, en ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Zo fijn! Een fantastische yogalerares.

Sabine Funneman (60), Bilthoven

Fijn en inspirerend

Hallo Colette, Ik heb me zonet uitgeschreven van volop yoga. De reden is dat ik de tijden gewoon niet gecombineerd krijg, de woensdagavond had ik de afgelopen weken vrij maar nu niet meer en vrijdagochtend zal vaak niet lukken. En youtube werkt voor mij niet, ik vind het juist fijn om echt live een les te volgen. Dus voor dit moment zit het er niet in, maar mocht er in de toekomst iets veranderen zal ik je zeker weten te vinden, ik vind je lessen fijn en inspirerend. Dankjewel dat ik kennis mocht maken en wellicht tot ziens! Hartelijke groet,

Margriet

Minder in mijn hoofd

Voor mij is het een fijn rustpunt in de week, want ondanks de lockdown is het vaak toch druk in mijn hoofd. En yoga is voor mij een goede manier gebleken om minder in mijn hoofd te zitten en meer bewust te zijn van mijn lijf. En als alle gebreken van dat lijf er mogen zijn, dan is dat ook niet erg, dan is het zelfs fijn. Dat heeft yoga mij gebracht.

Petra (58) Scherpenzeel

ik ben echt zo blij met yoga!

De combinatie van inspanning en ontspanning…ik ben zo blij dat ik me heb aangemeld een half jaar geleden!! Het lijkt nog maar zo kort en aan de andere kant kan ik het ook niet meer wegdenken, alsof het er altijd was.

Maar niet alleen de lessen zelf hebben me veel gebracht, ook buiten de lessen merk ik dat ik er veel aan heb.

Als ik erg druk ben op werk, ga ik even zitten, ik let op mijn ademhaling en ik kan weer even door. Vanmorgen zat ik in de bios en had last van een pijntje wat regelmatig terugkomt. Ik ging op mijn adem letten en hoorde jouw woorden in mijn hoofd, laat maar los…. en het werkte..het ging daarna echt een stukje beter🙏
Ik ben echt zo blij met yoga en met jou…jij bent een topjuf en zorgt ervoor dat ik in de yoga (en daarbuiten steeds meer)echt mezelf kan zijn.
 
Miran

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Mijn buik mag altijd 'meespelen'

YOGA! Goed plan! Iedereen zegt dat het goed is voor iedereen dus dat wil ik ook. Maar ja, ik ben dik, heb een enorme buik die ik niet graag laat zien (alsof ik ‘m kan verbergen, NOT) en dat was al genoeg reden om heeeeel langzaam te zoeken naar geschikte yoga-les. Eerlijk gezegd zag ik alleen maar slanke jonge lijfjes in  bijna acrobatische poses waar ik mezelf echt niet tussen zag zitten/staan/liggen.

Ondertussen verstreken de jaren en ik ZIT zoveel, ben al mijn spierkracht aan het verliezen en op mijn leeftijd (65) is dat geen goed plan. Mezelf afbeulen in een sportschool (en de eeuwige suggesties om af te vallen), daar heb ik geen plezier in en dat gaat dus ook niet werken.

En zo heb ik afgelopen december maar eens echt werk gemaakt van mijn voornemen om het in yoga te zoeken. VOLOP Yoga was zó gevonden en ik ben er zo enorm blij mee. Colette is een echte lieverd die rekening houdt met wat je wel of niet kunt en helpt op een heel vanzelfsprekende manier om zacht en vriendelijk voor mezelf te zijn. Mijn buik is er gewoon, mag altijd “meespelen” en hoeft niet weg. Ik voel me hier veilig en in plaats van te schreeuwen tegen mijn lichaam leer ik hier om te luisteren.

Wat fijn om iets te kunnen doen waarbij ik niet steeds denk “had ik maar een ander lichaam”. Ik begin er langzaam aan te wennen dat ik hier mag zijn wat en hoe ik ben.

Esther Laseur (65) Amsterdam

Echt superfijn!

Ik had nooit gedacht dat ik yoga zo fijn zou vinden…en dat komt absoluut doordat je rekening houdt met de rondingen en de ervaring die je zelf hebt. 

De les van vandaag vond ik nog best lastig…alleen al het gaan zitten en weer omhoog komen is voor mij sporten!😊 Maar echt superfijn!

Die ruimte die je creert voor je buik is echt super!…(want die zit bij mij echt in de weg)  Ik had er een lange zware werkdag op zitten en was gewoon een beetje dizzy van vermoeidheid…maar na deze yogales heb ik juist weer energie gekregen!! Ik ben blij dat ik heb ‘geklikt’ toen ik je voorbij zag komen online!

 

Miranda Veerman (48), Veenendaal

Op mijn eigen manier

Hartelijk dank voor je interessante minicursus.

Ik volg al anderhalf jaar, sinds Corona online, rustige hatha yoga. Omdat ik vrij dik ben ben ik vaak teleurgesteld in wat ik wel/niet kan. Mijn been is net zo zwaar als het lichaam van mijn yogadocente. Vandaar dat ik op zoek was naar alternatieven. Ik heb veel aan je bemoedigende woorden en alternatieve suggesties gehad.

Toch heb ik besloten nog een half jaar door te gaan bij mijn huidige yogaschool in mijn directe woonomgeving, gesterkt door de gedachte dat ik oefeningen op mijn eigen manier kan doen.

Mocht ik in de toekomst tot de conclusie komen dat ik me toch ongemakkelijk blijf voelen, dan zal ik zeker contact met je opnemen.

Ik wens je heel veel succes en vooral plezier in je werk.

Christina (64), Utrecht

 

Bevrijdend

Ik heb jarenlang yogales gehad, maar nu ik bij jou lessen volg, merk ik dat ik dieper kom. Het is bevrijdend om te erkennen dat mijn lichaam nu deze vorm heeft en dat ik daar ruimte voor mag maken!

Marianne Landman (56) Kerk-Avezaath

Nét wat meer motivatie

Als je even zoekt op internet, zijn er wel 100 lessen online te volgen. Maar doe het maar eens! Daarom is live online yoga zo ideaal. Heerlijk vanuit je huis, maar toch nét wat meer motivatie om live mee te doen dan later zelf te moeten terugkijken.

Nicole van Vliet (53) Amersfoort

Veel minder rugpijn

Ik vind het gezellig om deel te nemen aan de lessen op woensdagavond. Als het mij niet lukt om mee te doen met de les kan ik de les de hele week nog inhalen. Het thee drinken na de les vind ik super gezellig en vind je nergens anders online. Ik kijk uit naar de woensdagavond en vind het fijn dat ik word geholpen met het mogelijk maken van de oefeningen met mijn lichaamsdelen die in de weg zitten met het uitvoeren van de oefeningen. Andere lessen houden hier geen rekening mee en dan haakte ik af terwijl ik yoga hartstikke leuk vind en minder pijn in mijn rug. Volop yoga betekent voor mij uitkijken naar de woensdagavond waarop ik op mijn manier yoga kan beoefenen, daarna gezellig na kletsen met een beker thee en veel minder rugpijn! Dank je wel!

Monique van Mourik (49), Leidschendam

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Heel ontspannend

Colette geeft fijne lessen. De vereenvoudigde oefeningen zijn zeker effectief, jezelf niet forceren staat voorop. Bij de online lessen kun je kiezen tussen wel of niet gezien worden. En heb je zin in een praatje dan kun je achteraf (online) samen theedrinken. Alles heel ontspannend!

F.V.

Die marathon ga ik halen dankzij yoga!

Wat ik nog graag met je wil delen, ook al kennen we elkaar niet live: vorig jaar april ben ik gestart met yoga bij je. Vorige zomer stond ik ‘zomaar’ tussen yogi’s op het strand mee te doen (wat een mijlpaal!) Op het strand moesten we zo’n oefening doen met twee gestrekte benen tegelijk omhoog liften (met evenwicht). Dat red ik niet; maar wel een voor een of zoals je afgelopen week in de les deed. In zo’n groep weet je niet wat je moet doen en schaam ik mij. Nu zou ik een van jouw aanpassingen doen…

En het belangrijkste: vorig jaar mei kon ik niet meer dan 200 meter borstcrawl zwemmen; de techniek beheers ik maar mn ademhaling kreeg ik niet op orde. In september was dit 1,5 km….met een rood hoofd.  Sinds februari zwem ik buiten en afgelopen week ben ik weer gestart in het buitenbad met mijn oude waterpolo-maatjes van heel vroeger. En ik zwem nu 3 km per uur (en ik kan nog makkelijk doorgaan….) Geen spierpijn, geen klachten, kwestie van goede techniek & ademhaling goed op orde houden.  Ik wil heel graag in september 5 km marathon zwemmen maar dat ga ik makkelijk halen…. echt dankzij de yoga hoor! Was voor mij een eerste grote stap die tot meer heeft geleid op sportgebied. De veiligheid om dit thuis te doen….merken dat je er op andere gebieden profijt van hebt. En nu….ga ik zelfs naar de sportschool (morgen les 2) voor krachttraining. Nou, dat had ik mezelf nooit zien doen. Dus onwijs fijn en dankbaar voor wat jij biedt……

Margreet (46) Capelle a/d IJssel

Prettige manier van lesgeven

Hoi Colette, hier even een berichtje van mij om te laten weten dat het inschrijven volgens mij goed gelukt is.😃 Ik heb ontzettend van je mini cursus genoten,  je hebt een prettige manier van lesgeven en bent zeer laagdrempelig. Ik moet eerlijk zeggen dat je me ontzettend gemotiveerd hebt de afgelopen week. Ik heb er zin in!

Erna Liedermooij, Weesp

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Rust, wijsheid en soepelheid

Hi Colette,  Je ziet me niet maar ik ben er wel. Ik volg al je live lessen via Youtube (dat lukt me beter dan via Zoom op mijn Macbook en bevalt me prima) en daarnaast doe ik ook regelmatig een les uit de bibliotheek.

Ik vind het heerlijk.

Je bent zo’n fijne “juf” en ik haal zoveel rust, wijsheid en soepelheid uit je lessen.. Dank je wel.

Groetjes Mariëtte (57) Utrecht

w

Dat kán ik, want ik doe yoga!

Sinds een aantal weken doe ik mee met Colette’s Volop Yoga. En hoe kort dat ook moge zijn; ik merk écht dat ik er baat bij heb. Dingen als even bukken om iets op te rapen, een keer moeten draaien om om je heen te kijken; bij al die bewegingen denk ik in tegenstelling tot een tijdje geleden nu: “dat kán ik, want ik doe yoga”… heerlijk is dat!

Los daarvan geeft Colette hele toegankelijke, gezellige en goed te volgen lessen. Zoals ze zelf óók al zegt; het is een soort thuiskomen in je eigen lichaam. Je hóeft geen maatje 36 te zijn, yoga is niet forceren en luisteren naar grenzen. Pas als je deze accepteert en weet ‘dit is genoeg’ … kom je in de mogelijkheid je grenzen íets te verleggen op een fijne manier en dit werpt zoals ik al zei echt zijn vruchten af.

Ayla Colder (31) Rosmalen

Levend

Mijn lichaam voelde zo levend terwijl ik de houdingen deed!

Anoniem

R

Ook voor mij!

Hoi Colette, dank je wel voor je berichtje. Door jou heb ik geleerd dat Yoga ook voor mij leuk kan zijn!! Ik ga flink aan de slag de komende maanden en als ik verhuisd ben en weer de ruimte vind meld ik me waarschijnlijk wel weer.

Mirjam (45), Swalmen

Mensen met dezelfde struggles

Ik had nog niet eerder in mijn leven een yoga les gevolgd. Mede ook door mijn lichaamsbouw vroeg ik me steeds af kan ik dit wel, bestaat er ook yoga voor de wat vollere vrouw enz. Via Google kwam ik uit bij Colette van VolopYoga. Ik heb me aangemeld en vanaf dat moment voelde het al heel vertrouwd. Colette neemt contact op, voegt je toe op de beveiligde omgeving van haar site en houd je op de hoogte. Een online gesprekje voor de allereerste les voelt als heel welkom.

Het bevalt me meer dan ik had durven denken. De lessen zijn rustig, goede uitleg, er worden alternatieven uitgelegd voor als een yoga pose niet zo makkelijk gaat enz. De lessen geven mij rust en maakt mij bewust van mijn lichaam. Mijn lichaam kan meer dan ik denk, ik waardeer mijn lijf ook veel meer dan voorheen. De rust in mijn dagelijks drukke hoofd is ook goed te merken, zeker op de dag van de les. Wat ook heel fijn is dat de lessen altijd terug te zien zijn, ik kan dus als ik iets lastig vond of juist fijn die bewuste les nog eens doen op een tijdstip wat mij uitkomt.

Na de online les is er een thee kwartiertje waarbij je mag aansluiten als je er behoefte aan hebt. Er is ruimte om de les te bespreken, wat ging er goed en waar zijn twijfels etc, maar ook alleen luisteren naar de anderen die de les gevolgd hebben het is allemaal goed. Als je je er maar goed bij voelt.

Ik voel me veilig in de groep, mensen met dezelfde struggle’s (buik zit een beetje in de weg, poeh minder lenig dan ik dacht enz enz).  Colette biedt alternatieven en benoemt het zoals het is niet meer en niet minder en dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb en daardoor bewust wordt van mijn lijf, mogelijkheden en de rust ervaar. Colette is echt zo’n fijne, vrolijke wijze vrouw met veel inzicht en prettig om naar te luisteren ook. Twijfels? Een proefles kan ook 😉

Cindy (45) Houten

kathouding in 3 varianten Volop Yoga

Met zachtheid de ruimte onderzoeken

Ik wil graag mijn abonnement bij Volop Yoga beëindigen. De reden is dat ik in een leefstijltraject zit en wat meer naar de krachttraining toe wil. Ik vond de lessen heel erg leuk en interessant en heb zeker geleerd op een andere manier naar mezelf te kijken en naar wat ik wel en niet kan, daar ben ik je heel dankbaar voor. Met zachtheid de ruimte onderzoeken die er wel of niet is binnen je lijf en je hoofd,  is een waardevolle les die ik heb geleerd. Maar nu ga ik dus – met deze kennis – op een andere manier aan mezelf werken. Heel veel succes met de lessen, ik heb er veel aan gehad.

Marjan (51) Veenendaal

Echt superfijn!

Ik had nooit gedacht dat ik yoga zo fijn zou vinden…en dat komt absoluut doordat je rekening houdt met de rondingen en de ervaring die je zelf hebt. 

De les van vandaag vond ik nog best lastig…alleen al het gaan zitten en weer omhoog komen is voor mij sporten!😊 Maar echt superfijn!

Die ruimte die je creëert voor je buik is echt super!…(want die zit bij mij echt in de weg)  Ik had er een lange zware werkdag op zitten en was gewoon een beetje dizzy van vermoeidheid…maar na deze yogales heb ik juist weer energie gekregen!! Ik ben blij dat ik heb ‘geklikt’ toen ik je voorbij zag komen online!

 

Miranda Veerman (48), Veenendaal

Je eigen verkenning

In ‘volop yoga’ vond ik de eerste yogaschool die geschikt is voor de minder mobiele mens. En nog wel met verstand van een maatje meer. Wat voor mij heel goed werkt:

Alles thuis kunnen doen, geen hinder van mijn gedachten hoe ik over kom, Ik ben immers alleen. Ik kan stoppen als ik dat wil, gaan zitten als dat fijner is.

Nadeel is mijn beperkte ruimte; ik moet mijn laptop regelmatig verzetten om goed te kunnen zien wat Colette doet. Gelukkig zijn veel instructies ook zonder het beeld goed te volgen.

Wat Colette betreft: ze weet heel goed waar ze mee bezig is. Superfijn dat er bij elke oefening diverse varianten worden aangeboden. Dat ze steeds aangeeft dat het je eigen grens is, je eigen pad en verkenning. Ze leert je te voelen en geeft duidelijk aan dat alles goed is, dat jij goed bent, dat wat je doet goed is.

Ze stelt zich daarin ook kwetsbaar op. Een mens net als jij en ik. Het is een rustig tempo met tijd om te reflecteren. De eindontspanning is heerlijk.
De mogelijkheid om later de les te volgen is een extra toevoeging. Zonder volop yoga had ik nu nog heel weinig op de mat gestaan.

Twee keer per week een moment voor mezelf. Heerlijk toch!

Anna, Boxtel

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Mijn lichaam lijkt zich sneller te ontspannen

Sinds ruim een half jaar volg ik nu online lessen bij Colette, en het heeft me meer gebracht dan ik dacht. Zag erg tegen online lessen op maar wist ook dat ik niet naar een yoga klas hier in de buurt zou gaan. Zag mezelf afgaan tussen al de lenige, slanke dames. ( voor mijn gevoel) Maar tijdens de proefmaand was ik al overstag. En waar van ik dacht dat online niets voor mij zou zijn, vind ik dat juist heerlijk. Na de les geen gedoe met omkleden en naar huis moeten gaan, maar gewoon lekker thuis in mijn flow blijven!

De lessen zijn fijn in opbouw en met maandthema’s.  Ik heb wel wat moeite om in mijn flow te blijven als ik veel moet doen met kussentjes, handdoeken, sjaaltjes. Voelt voor mij dan wat rommelig aan. Maar verder krijg ik altijd meerdere opties om een oefening uit te voeren. Ik ben in ieder geval nog niet over mijn grens gegaan. De restoratieve yoga aan het eind van de maand vind ik heerlijk.. Het is alsof mijn lichaam dit van tevoren weet. Lijkt zich sneller te ontspannen (en ik gebruik vaak delen van de oefeningen als ik slecht kan slapen).

 Zowiezo, als ik alles klaar heb gezet in mijn kamer en wacht tot de les begint komt er al een grote rust over me heen.

Colette is verder goed bereikbaar bij vragen die je hebt.

Karin (55 jaar)

iedere morgen

Bedankt voor je mailtjes. Ik heb er veel aan gehad.

Ik volg een keer per week een yogales bij een yogastudio. Daarnaast wil ik al een hele tijd thuis ook iedere morgen yoga gaan doen. Dankzij jouw tips ben ik daar nu mee begonnen.

Anne Marie ( 55 jaar ) uit Den Haag

makkelijk in te passen

Ik dacht eerst: hoe kan dát nou werken, vanaf zo’n schermpje. Maar ik vind het zo fijn! Niet jakkeren om op tijd te zijn, het is daardoor makkelijk in te passen op mijn avond.

Bij andere yogalessen ervaarde ik nog wel eens wat competitie. Als iedereen met de handen op de grond komt, wil ik dat ook kunnen. Maar jij  benoemt steeds weer dat ik zelf mag kijken welke optie voor mij passend is. Ik streef niet meer zo naar iets wat er toch niet in zit, en daardoor word ik me veel bewuster van mijn eigen lijf en mijn eigen grenzen. Dat is fijn!

Anoniem

Totale ontspanning

Sinds twee maanden volg ik de yogalessen van Colette. Hoe mooi is het dat zij iedere week de spanning in mijn hoofd weer om weet te zetten in totale ontspanning. En leuk om dat samen met een leuke club dames te doen , die werkelijk overal in het land en zelfs in het buitenland zitten. Kopje thee na afloop, altijd gezellig. Niets moet, alles mag en kan op je eigen manier… Heerlijk, ik kijk er elke week naar uit.

Erna Liedermooij, Weesp

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Zoveel meer

Dit vind ik zo fijn van Volop Yoga. Het zijn niet alleen de oefeningen, het is zoveel meer! Ik merk dat ik veel meer stilsta bij de dingen die ik doe en waarom ik dat doe. Ik kijk uit naar je mails en het inzicht dat je daarin geeft. Het is absoluut een verrijking. Dank je wel daarvoor!

 

Miranda Veerman (48), Veenendaal

Ik groei want ik mag er zijn!

Hoewel ik yoga sowieso in eerste instantie voor mezelf beoefen is t idd ook super te merken hoe ik groei. In mijn persoonlijkheid en in mijn flexibiliteit. Ik groei want ik mag er zijn!

Anita van de Geer (49) Beneden Leeuwen

Andere kijk op mezelf

Ik heb dankzij jouw lessen een andere kijk op mijn lijf en daarmee ook mezelf gekregen. Wil niet zeggen dat alle onzekerheid weg is, maar wel dat ik ook daar op een andere manier naar kan kijken (meestal :-D)  Dus …. bedankt!

Bonnie

Lichter, ontspannen, met meer energie

Ik vind het erg fijn dat ik dit voor mezelf heb uitgekozen. Soms heb ik moeite om naar boven te gaan en yoga te gaan doen. Maar als ik dat gedaan heb voel ik me lichter, ontspannen, soms ook nog met meer energie.

Ik vind het erg fijn dan ook om toch die tijd voor mezelf te pakken, ik heb het nodig. Rust, inspanning, ontspanning.
Ik vind het ook vaak leuk als je iets noemt wat met wat meer vetweefsel te maken heeft, bijv. Maak meer ruimte door je buik op te tillen waardoor de benen weer meer ruimte krijgen. Of laatst bij oefening op de rug liggend dat je dan blokken of kussens onder je bovenarmen kan leggen, anders ligt het niet fijn. En ook als je ‘voutje’ maakt dat je dat dan gewoon zegt. Heerlijk!  Gewoon gewoon.
Tot ziens in Zoom!
Keep on going and the good work!

Lieve groet Inge Huibers (55) Udenhout

Yoga is geschikt voor iedereen

Yoga heb ik ontdekt na een online (gratis) kennismakingscursus van Volop Yoga tijdens de Corona lockdown. Dit was zo laagdrempelig; ik hoefde het enkel maar te proberen. Thuis, alleen… zonder anderen om mij heen. Daarna was de stap logisch om de live lessen online mee te volgen. Leuk om toch verbinding te hebben met anderen; maar prettig om het thuis (alleen) te doen. Colette loodst je door de (bekende) yogahoudngen heen, ze past ze aan voor ieder niveau. Een fijne les kun je op een ander moment altijd weer herhalen. Eenmaal per maand geeft Colette een restorative yoga-les (extreem ontspannend). Deze hebben niet mijn voorkeur, maar dan doe ik een andere videoles uit de database. Ideaal! Yoga is geschikt voor iedereen. Dit had ik een jaar geleden niet hardop durven zegggen! Ik ben fan… 5 sterren!

Margreet (46) Capelle a/d IJssel

v

Alles mag er zijn

Sinds 8 maanden echt actief bezig met yoga bij Colette. Toen ik begon vond ik het heel spannend om mee te gaan doen met mijn lijf en ook nog eens te laten zien met camera. Anderzijds was de drempel vele malen lager om deel te nemen omdat je de lessen gevoelsmatig ‘veilig’ thuis kan volgen.

Colette heeft mij liefdevol en op en zachte manier weer in contact gebracht met mijn lichaam. Stapje voor stapje begin ik het steeds prettiger te vinden om met mijn lichaam bezig te zijn op deze bewuste manier. Ik heb ervaren en geleerd dat alles er mag zijn. Ook als een les even niet goed lukt, of als jouw lichaam de oefening niet kan doen zoals bijvoorbeeld Colette het wel kan op je scherm, of als de oefening aan de ene kant wel lukt, maar aan de andere kant niet of minder goed zoals jij misschien wilt. Het is oké.

Colette varieert met yoga oefeningen wat ik zeer prettig vind. Actief, passiever en restorative Yoga aan het einde van de maand. Voor mij persoonlijk altijd een feestje, omdat ik tijdens deze lessen echt diep kan ontspannen en helemaal kan ontprikkelen.

Ik doe mee met de live lessen via Zoom op woensdagavond, omdat ik een figuurlijke stok achter de deur nodig heb om de les te doen. Het zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk deze avond voor mezelf blok in de agenda.
Ik vind het fijn dat er een vast moment voor de les is en dat ik de andere dames even kort kan zien via de camera voor de les begint en dat je daarna online thee kunt drinken met elkaar. Dat draagt zeker bij aan de verbinding van de groep voor mijn gevoel. Het is prettig om ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen.

Angela van Garderen (37) Lopik

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

ik ben echt zo blij met yoga!

De combinatie van inspanning en ontspanning…ik ben zo blij dat ik me heb aangemeld een half jaar geleden!! Het lijkt nog maar zo kort en aan de andere kant kan ik het ook niet meer wegdenken, alsof het er altijd was.

Maar niet alleen de lessen zelf hebben me veel gebracht, ook buiten de lessen merk ik dat ik er veel aan heb.

Als ik erg druk ben op werk, ga ik even zitten, ik let op mijn ademhaling en ik kan weer even door. Vanmorgen zat ik in de bios en had last van een pijntje wat regelmatig terugkomt. Ik ging op mijn adem letten en hoorde jouw woorden in mijn hoofd, laat maar los…. en het werkte..het ging daarna echt een stukje beter🙏
Ik ben echt zo blij met yoga en met jou…jij bent een topjuf en zorgt ervoor dat ik in de yoga (en daarbuiten steeds meer)echt mezelf kan zijn.
 
Miran

Ideaal, thuis op mijn eigen plekje

G E W E L D I G 🙂 😉

jouw online lessen zijn ECHT heerlijk en gewoonweg ideaal om het thuis op mijn eigen plekje te kunnen doen. I love it.

Niet snelsnel eten, spullen pakken, op tijd in auto stappen, om naar een locatie te racen en daar al gestressed neer te ploffen om yoga te gaan doen.

Niets van dat.

10 voor 8 loop ik rustig met de laptop naar mijn praktijkruimte, even inloggen op volopyoga.nl, even alles klaarzetten, kussens, dekens, diffuser aan met lekker geurtje en ruimte maken… Soms nog snel de laatste dingetjes pakken (2 dikke boeken hahaha) en heerlijk neerdalen op mijn yogamat.

Blij met volop yoga.
Blij met zo’n vrolijke gepassioneerde yogi!

Janine, Maasmechelen (België)

 

Mijn buik mag altijd 'meespelen'

YOGA! Goed plan! Iedereen zegt dat het goed is voor iedereen dus dat wil ik ook. Maar ja, ik ben dik, heb een enorme buik die ik niet graag laat zien (alsof ik ‘m kan verbergen, NOT) en dat was al genoeg reden om heeeeel langzaam te zoeken naar geschikte yoga-les. Eerlijk gezegd zag ik alleen maar slanke jonge lijfjes in  bijna acrobatische poses waar ik mezelf echt niet tussen zag zitten/staan/liggen.

Ondertussen verstreken de jaren en ik ZIT zoveel, ben al mijn spierkracht aan het verliezen en op mijn leeftijd (65) is dat geen goed plan. Mezelf afbeulen in een sportschool (en de eeuwige suggesties om af te vallen), daar heb ik geen plezier in en dat gaat dus ook niet werken.

En zo heb ik afgelopen december maar eens echt werk gemaakt van mijn voornemen om het in yoga te zoeken. VOLOP Yoga was zó gevonden en ik ben er zo enorm blij mee. Colette is een echte lieverd die rekening houdt met wat je wel of niet kunt en helpt op een heel vanzelfsprekende manier om zacht en vriendelijk voor mezelf te zijn. Mijn buik is er gewoon, mag altijd “meespelen” en hoeft niet weg. Ik voel me hier veilig en in plaats van te schreeuwen tegen mijn lichaam leer ik hier om te luisteren.

Wat fijn om iets te kunnen doen waarbij ik niet steeds denk “had ik maar een ander lichaam”. Ik begin er langzaam aan te wennen dat ik hier mag zijn wat en hoe ik ben.

Esther Laseur (65) Amsterdam

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ én +100 video’s om uit te kiezen
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Op mijn eigen manier

Hartelijk dank voor je interessante minicursus.

Ik volg al anderhalf jaar, sinds Corona online, rustige hatha yoga. Omdat ik vrij dik ben ben ik vaak teleurgesteld in wat ik wel/niet kan. Mijn been is net zo zwaar als het lichaam van mijn yogadocente. Vandaar dat ik op zoek was naar alternatieven. Ik heb veel aan je bemoedigende woorden en alternatieve suggesties gehad.

Toch heb ik besloten nog een half jaar door te gaan bij mijn huidige yogaschool in mijn directe woonomgeving, gesterkt door de gedachte dat ik oefeningen op mijn eigen manier kan doen.

Mocht ik in de toekomst tot de conclusie komen dat ik me toch ongemakkelijk blijf voelen, dan zal ik zeker contact met je opnemen.

Ik wens je heel veel succes en vooral plezier in je werk.

Christina (64), Utrecht

 

Bevrijdend

Ik heb jarenlang yogales gehad, maar nu ik bij jou lessen volg, merk ik dat ik dieper kom. Het is bevrijdend om te erkennen dat mijn lichaam nu deze vorm heeft en dat ik daar ruimte voor mag maken!

Marianne Landman (56) Kerk-Avezaath

Nét wat meer motivatie

Als je even zoekt op internet, zijn er wel 100 lessen online te volgen. Maar doe het maar eens! Daarom is live online yoga zo ideaal. Heerlijk vanuit je huis, maar toch nét wat meer motivatie om live mee te doen dan later zelf te moeten terugkijken.

Nicole van Vliet (53) Amersfoort

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ én +100 video’s om uit te kiezen
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

Veel minder rugpijn

Ik vind het gezellig om deel te nemen aan de lessen op woensdagavond. Als het mij niet lukt om mee te doen met de les kan ik de les de hele week nog inhalen. Het thee drinken na de les vind ik super gezellig en vind je nergens anders online. Ik kijk uit naar de woensdagavond en vind het fijn dat ik word geholpen met het mogelijk maken van de oefeningen met mijn lichaamsdelen die in de weg zitten met het uitvoeren van de oefeningen. Andere lessen houden hier geen rekening mee en dan haakte ik af terwijl ik yoga hartstikke leuk vind en minder pijn in mijn rug. Volop yoga betekent voor mij uitkijken naar de woensdagavond waarop ik op mijn manier yoga kan beoefenen, daarna gezellig na kletsen met een beker thee en veel minder rugpijn! Dank je wel!

Monique van Mourik (49), Leidschendam

Heel ontspannend

Colette geeft fijne lessen. De vereenvoudigde oefeningen zijn zeker effectief, jezelf niet forceren staat voorop. Bij de online lessen kun je kiezen tussen wel of niet gezien worden. En heb je zin in een praatje dan kun je achteraf (online) samen theedrinken. Alles heel ontspannend!

F.V.

Die marathon ga ik halen dankzij yoga!

Wat ik nog graag met je wil delen, ook al kennen we elkaar niet live: vorig jaar april ben ik gestart met yoga bij je. Vorige zomer stond ik ‘zomaar’ tussen yogi’s op het strand mee te doen (wat een mijlpaal!) Op het strand moesten we zo’n oefening doen met twee gestrekte benen tegelijk omhoog liften (met evenwicht). Dat red ik niet; maar wel een voor een of zoals je afgelopen week in de les deed. In zo’n groep weet je niet wat je moet doen en schaam ik mij. Nu zou ik een van jouw aanpassingen doen…

En het belangrijkste: vorig jaar mei kon ik niet meer dan 200 meter borstcrawl zwemmen; de techniek beheers ik maar mn ademhaling kreeg ik niet op orde. In september was dit 1,5 km….met een rood hoofd.  Sinds februari zwem ik buiten en afgelopen week ben ik weer gestart in het buitenbad met mijn oude waterpolo-maatjes van heel vroeger. En ik zwem nu 3 km per uur (en ik kan nog makkelijk doorgaan….) Geen spierpijn, geen klachten, kwestie van goede techniek & ademhaling goed op orde houden.  Ik wil heel graag in september 5 km marathon zwemmen maar dat ga ik makkelijk halen…. echt dankzij de yoga hoor! Was voor mij een eerste grote stap die tot meer heeft geleid op sportgebied. De veiligheid om dit thuis te doen….merken dat je er op andere gebieden profijt van hebt. En nu….ga ik zelfs naar de sportschool (morgen les 2) voor krachttraining. Nou, dat had ik mezelf nooit zien doen. Dus onwijs fijn en dankbaar voor wat jij biedt……

Margreet (46) Capelle a/d IJssel

Prettige manier van lesgeven

Hoi Colette, hier even een berichtje van mij om te laten weten dat het inschrijven volgens mij goed gelukt is.😃 Ik heb ontzettend van je mini cursus genoten,  je hebt een prettige manier van lesgeven en bent zeer laagdrempelig. Ik moet eerlijk zeggen dat je me ontzettend gemotiveerd hebt de afgelopen week. Ik heb er zin in!

Erna Liedermooij, Weesp

Nuchter en down to earth

Een jaar geleden leek voor mij de tijd gekomen om voor het eerst van mijn leven iets aan yoga te gaan doen. Mijn bezoek aan het yogaklasje op de hoek zorgde ervoor dat ik thuisgekomen wanhopig aan Google vroeg: ben ik te dik voor yoga? Ik kreeg daarop hartgrondig: ‘nee’  als antwoord, toen ik op de site van Volop Yoga belandde en Colette daar ontmoette.

Ik ben sindsdien een trouwe bezoeker van haar fijne online lessen. Ik kan bijna alles meedoen en word langzaam steeds soepeler en meer vertrouwd met mezelf. Colette is heerlijk nuchter en down to earth, en ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Zo fijn! Een fantastische yogalerares.

Sabine Funneman (60), Bilthoven

Minder in mijn hoofd

Voor mij is het een fijn rustpunt in de week, want ondanks de lockdown is het vaak toch druk in mijn hoofd. En yoga is voor mij een goede manier gebleken om minder in mijn hoofd te zitten en meer bewust te zijn van mijn lijf. En als alle gebreken van dat lijf er mogen zijn, dan is dat ook niet erg, dan is het zelfs fijn. Dat heeft yoga mij gebracht.

Petra (58) Scherpenzeel

Fijn en inspirerend

Hallo Colette, Ik heb me zonet uitgeschreven van volop yoga. De reden is dat ik de tijden gewoon niet gecombineerd krijg, de woensdagavond had ik de afgelopen weken vrij maar nu niet meer en vrijdagochtend zal vaak niet lukken. En youtube werkt voor mij niet, ik vind het juist fijn om echt live een les te volgen. Dus voor dit moment zit het er niet in, maar mocht er in de toekomst iets veranderen zal ik je zeker weten te vinden, ik vind je lessen fijn en inspirerend. Dankjewel dat ik kennis mocht maken en wellicht tot ziens! Hartelijke groet,

Margriet

Ook zin in yoga?

♥  Start risicoloos: een proefmaand kost maar €15,-
♥ toch niets voor jou? met één muisklik schrijf je je uit
♥ live online op woensdagavond & vrijdagochtend
♥ Les gemist? kijk de video
♥ óf 1 van de 100+ video's uit de yogatheek
♥ yoga op jouw maat, persoonlijke begeleiding
♥ maandelijks opzegbaar, je zit nergens aan vast

© 2022 Colette Edelenbosch  |  Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer | Contact | 🔒Naar de ledensite

Pin It on Pinterest

Clicky