Ervaringen van deelnemers

 

Staat jouw recensie hiertussen – en vind je dat niet fijn meer? Laat het me weten, dan pas ik het aan.

Marjoke Smits (55) Den Bosch

Dank je wel Colette. Hoewel ik niet altijd live mee kan doen kom ik aardig op gang met jouw lessen. Heel fijn dat ik de lessen op een ander moment kan doen. Er gebeurt een hoop en dat is precies waar ik naar op zoek was. Heel fijn.

Bonnie

Ik heb dankzij jouw lessen een andere kijk op mijn lijf en daarmee ook mezelf gekregen. Wil niet zeggen dat alle onzekerheid weg is, maar wel dat ik ook daar op een andere manier naar kan kijken (meestal :-D)  Dus …. bedankt!

Cindy (45) Houten

Ik had nog niet eerder in mijn leven een yoga les gevolgd. Mede ook door mijn lichaamsbouw vroeg ik me steeds af kan ik dit wel, bestaat er ook yoga voor de wat vollere vrouw enz. Via Google kwam ik uit bij Colette van VolopYoga. Ik heb me aangemeld en vanaf dat moment voelde het al heel vertrouwd. Colette neemt contact op, voegt je toe op de beveiligde omgeving van haar site en houd je op de hoogte. Een online gesprekje voor de allereerste les voelt als heel welkom.

Het bevalt me meer dan ik had durven denken. De lessen zijn rustig, goede uitleg, er worden alternatieven uitgelegd voor als een yoga pose niet zo makkelijk gaat enz. De lessen geven mij rust en maakt mij bewust van mijn lichaam. Mijn lichaam kan meer dan ik denk, ik waardeer mijn lijf ook veel meer dan voorheen. De rust in mijn dagelijks drukke hoofd is ook goed te merken, zeker op de dag van de les. Wat ook heel fijn is dat de lessen altijd terug te zien zijn, ik kan dus als ik iets lastig vond of juist fijn die bewuste les nog eens doen op een tijdstip wat mij uitkomt.

Na de online les is er een thee kwartiertje waarbij je mag aansluiten als je er behoefte aan hebt. Er is ruimte om de les te bespreken, wat ging er goed en waar zijn twijfels etc, maar ook alleen luisteren naar de anderen die de les gevolgd hebben het is allemaal goed. Als je je er maar goed bij voelt.

Ik voel me veilig in de groep, mensen met dezelfde struggle’s (buik zit een beetje in de weg, poeh minder lenig dan ik dacht enz enz).  Colette biedt alternatieven en benoemt het zoals het is niet meer en niet minder en dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb en daardoor bewust wordt van mijn lijf, mogelijkheden en de rust ervaar. Colette is echt zo’n fijne, vrolijke wijze vrouw met veel inzicht en prettig om naar te luisteren ook. Twijfels? Een proefles kan ook 😉

 

Petra (58) Scherpenzeel

Voor mij is het een fijn rustpunt in de week, want ondanks de lockdown is het vaak toch druk in mijn hoofd. En yoga is voor mij een goede manier gebleken om minder in mijn hoofd te zitten en meer bewust te zijn van mijn lijf. En als alle gebreken van dat lijf er mogen zijn, dan is dat ook niet erg, dan is het zelfs fijn. Dat heeft yoga mij gebracht.

Margriet

Hallo Colette, Ik heb me zonet uitgeschreven van volop yoga. De reden is dat ik de tijden gewoon niet gecombineerd krijg, de woensdagavond had ik de afgelopen weken vrij maar nu niet meer en vrijdagochtend zal vaak niet lukken. En youtube werkt voor mij niet, ik vind het juist fijn om echt live een les te volgen. Dus voor dit moment zit het er niet in, maar mocht er in de toekomst iets veranderen zal ik je zeker weten te vinden, ik vind je lessen fijn en inspirerend. Dankjewel dat ik kennis mocht maken en wellicht tot ziens! Hartelijke groet, Margriet

Margreet (46) Capelle a/d IJssel

Wat ik nog graag met je wil delen, ook al kennen we elkaar niet live: vorig jaar april ben ik gestart met yoga bij je. Vorige zomer stond ik ‘zomaar’ tussen yogi’s op het strand mee te doen (wat een mijlpaal!) Op het strand moesten we zo’n oefening doen met twee gestrekte benen tegelijk omhoog liften (met evenwicht). Dat red ik niet; maar wel een voor een of zoals je afgelopen week in de les deed. In zo’n groep weet je niet wat je moet doen en schaam ik mij. Nu zou ik een van jouw aanpassingen doen…

En het belangrijkste: vorig jaar mei kon ik niet meer dan 200 meter borstcrawl zwemmen; de techniek beheers ik maar mn ademhaling kreeg ik niet op orde. In september was dit 1,5 km….met een rood hoofd.  Sinds februari zwem ik buiten en afgelopen week ben ik weer gestart in het buitenbad met mijn oude waterpolo-maatjes van heel vroeger. En ik zwem nu 3 km per uur (en ik kan nog makkelijk doorgaan….) Geen spierpijn, geen klachten, kwestie van goede techniek & ademhaling goed op orde houden.  Ik wil heel graag in september 5 km marathon zwemmen maar dat ga ik makkelijk halen…. echt dankzij de yoga hoor! Was voor mij een eerste grote stap die tot meer heeft geleid op sportgebied. De veiligheid om dit thuis te doen….merken dat je er op andere gebieden profijt van hebt. En nu….ga ik zelfs naar de sportschool (morgen les 2) voor krachttraining. Nou, dat had ik mezelf nooit zien doen. Dus onwijs fijn en dankbaar voor wat jij biedt……

Sabine Funneman (60), Bilthoven

Een jaar geleden leek voor mij de tijd gekomen om voor het eerst van mijn leven iets aan yoga te gaan doen. Mijn bezoek aan het yogaklasje op de hoek zorgde ervoor dat ik thuisgekomen wanhopig aan Google vroeg: ben ik te dik voor yoga? Ik kreeg daarop hartgrondig: ‘nee’  als antwoord, toen ik op de site van Volop Yoga belandde en Colette daar ontmoette.

Ik ben sindsdien een trouwe bezoeker van haar fijne online lessen. Ik kan bijna alles meedoen en word langzaam steeds soepeler en meer vertrouwd met mezelf. Colette is heerlijk nuchter en down to earth, en ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Zo fijn! Een fantastische yogalerares.

v

Angela van Garderen (37) Lopik

Sinds 8 maanden echt actief bezig met yoga bij Colette. Toen ik begon vond ik het heel spannend om mee te gaan doen met mijn lijf en ook nog eens te laten zien met camera. Anderzijds was de drempel vele malen lager om deel te nemen omdat je de lessen gevoelsmatig ‘veilig’ thuis kan volgen.

Colette heeft mij liefdevol en op en zachte manier weer in contact gebracht met mijn lichaam. Stapje voor stapje begin ik het steeds prettiger te vinden om met mijn lichaam bezig te zijn op deze bewuste manier. Ik heb ervaren en geleerd dat alles er mag zijn. Ook als een les even niet goed lukt, of als jouw lichaam de oefening niet kan doen zoals bijvoorbeeld Colette het wel kan op je scherm, of als de oefening aan de ene kant wel lukt, maar aan de andere kant niet of minder goed zoals jij misschien wilt. Het is oké.

Colette varieert met yoga oefeningen wat ik zeer prettig vind. Actief, passiever en restorative Yoga aan het einde van de maand. Voor mij persoonlijk altijd een feestje, omdat ik tijdens deze lessen echt diep kan ontspannen en helemaal kan ontprikkelen.

Ik doe mee met de live lessen via Zoom op woensdagavond, omdat ik een figuurlijke stok achter de deur nodig heb om de les te doen. Het zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk deze avond voor mezelf blok in de agenda.
Ik vind het fijn dat er een vast moment voor de les is en dat ik de andere dames even kort kan zien via de camera voor de les begint en dat je daarna online thee kunt drinken met elkaar. Dat draagt zeker bij aan de verbinding van de groep voor mijn gevoel. Het is prettig om ervaringen uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen.

w

Ayla Colder (31) Rosmalen

Sinds een aantal weken doe ik mee met Colette’s Volop Yoga. En hoe kort dat ook moge zijn; ik merk écht dat ik er baat bij heb. Dingen als even bukken om iets op te rapen, een keer moeten draaien om om je heen te kijken; bij al die bewegingen denk ik in tegenstelling tot een tijdje geleden nu: “dat kán ik, want ik doe yoga”… heerlijk is dat!

Los daarvan geeft Colette hele toegankelijke, gezellige en goed te volgen lessen. Zoals ze zelf óók al zegt; het is een soort thuiskomen in je eigen lichaam. Je hóeft geen maatje 36 te zijn, yoga is niet forceren en luisteren naar grenzen. Pas als je deze accepteert en weet ‘dit is genoeg’ … kom je in de mogelijkheid je grenzen íets te verleggen op een fijne manier en dit werpt zoals ik al zei echt zijn vruchten af.

Janine, Maasmechelen (België)

G E W E L D I G 🙂 😉

jouw online lessen zijn ECHT heerlijk en gewoonweg ideaal om het thuis op mijn eigen plekje te kunnen doen. I love it.

Niet snelsnel eten, spullen pakken, op tijd in auto stappen, om naar een locatie te racen en daar al gestressed neer te ploffen om yoga te gaan doen.

Niets van dat.

10 voor 8 loop ik rustig met de laptop naar mijn praktijkruimte, even inloggen op volopyoga.nl, even alles klaarzetten, kussens, dekens, diffuser aan met lekker geurtje en ruimte maken… Soms nog snel de laatste dingetjes pakken (2 dikke boeken hahaha) en heerlijk neerdalen op mijn yogamat.

Blij met volop yoga.
Blij met zo’n vrolijke gepassioneerde yogi!

 

Esther Laseur (65) Amsterdam

YOGA! Goed plan! Iedereen zegt dat het goed is voor iedereen dus dat wil ik ook. Maar ja, ik ben dik, heb een enorme buik die ik niet graag laat zien (alsof ik ‘m kan verbergen, NOT) en dat was al genoeg reden om heeeeel langzaam te zoeken naar geschikte yoga-les. Eerlijk gezegd zag ik alleen maar slanke jonge lijfjes in  bijna acrobatische poses waar ik mezelf echt niet tussen zag zitten/staan/liggen.

Ondertussen verstreken de jaren en ik ZIT zoveel, ben al mijn spierkracht aan het verliezen en op mijn leeftijd (65) is dat geen goed plan. Mezelf afbeulen in een sportschool (en de eeuwige suggesties om af te vallen), daar heb ik geen plezier in en dat gaat dus ook niet werken.

En zo heb ik afgelopen december maar eens echt werk gemaakt van mijn voornemen om het in yoga te zoeken. VOLOP Yoga was zó gevonden en ik ben er zo enorm blij mee. Colette is een echte lieverd die rekening houdt met wat je wel of niet kunt en helpt op een heel vanzelfsprekende manier om zacht en vriendelijk voor mezelf te zijn. Mijn buik is er gewoon, mag altijd “meespelen” en hoeft niet weg. Ik voel me hier veilig en in plaats van te schreeuwen tegen mijn lichaam leer ik hier om te luisteren.

Wat fijn om iets te kunnen doen waarbij ik niet steeds denk “had ik maar een ander lichaam”. Ik begin er langzaam aan te wennen dat ik hier mag zijn wat en hoe ik ben.

Christina (64), Utrecht

Hartelijk dank voor je interessante minicursus.

Ik volg al anderhalf jaar, sinds Corona online, rustige hatha yoga. Omdat ik vrij dik ben ben ik vaak teleurgesteld in wat ik wel/niet kan. Mijn been is net zo zwaar als het lichaam van mijn yogadocente. Vandaar dat ik op zoek was naar alternatieven. Ik heb veel aan je bemoedigende woorden en alternatieve suggesties gehad.

Toch heb ik besloten nog een half jaar door te gaan bij mijn huidige yogaschool in mijn directe woonomgeving, gesterkt door de gedachte dat ik oefeningen op mijn eigen manier kan doen.

Mocht ik in de toekomst tot de conclusie komen dat ik me toch ongemakkelijk blijf voelen, dan zal ik zeker contact met je opnemen.

Ik wens je heel veel succes en vooral plezier in je werk.

 

Marianne Landman (56) Kerk-Avezaath

Ik heb jarenlang yogales gehad, maar nu ik bij jou lessen volg, merk ik dat ik dieper kom. Het is bevrijdend om te erkennen dat mijn lichaam nu deze vorm heeft en dat ik daar ruimte voor mag maken!

Margreet (46) Capelle a/d IJssel

Yoga heb ik ontdekt na een online (gratis) kennismakingscursus van Volop Yoga tijdens de Corona lockdown. Dit was zo laagdrempelig; ik hoefde het enkel maar te proberen. Thuis, alleen… zonder anderen om mij heen. Daarna was de stap logisch om de live lessen online mee te volgen. Leuk om toch verbinding te hebben met anderen; maar prettig om het thuis (alleen) te doen. Colette loodst je door de (bekende) yogahoudngen heen, ze past ze aan voor ieder niveau. Een fijne les kun je op een ander moment altijd weer herhalen. Eenmaal per maand geeft Colette een restorative yoga-les (extreem ontspannend). Deze hebben niet mijn voorkeur, maar dan doe ik een andere videoles uit de database. Ideaal! Yoga is geschikt voor iedereen. Dit had ik een jaar geleden niet hardop durven zegggen! Ik ben fan… 5 sterren!

Nicole van Vliet (53) Amersfoort

Als je even zoekt op internet, zijn er wel 100 lessen online te volgen. Maar doe het maar eens! Daarom is live online yoga zo ideaal. Heerlijk vanuit je huis, maar toch nét wat meer motivatie om live mee te doen dan later zelf te moeten terugkijken.

Monique van Mourik (49), Leidschendam

Ik vind het gezellig om deel te nemen aan de lessen op woensdagavond. Als het mij niet lukt om mee te doen met de les kan ik de les de hele week nog inhalen. Het thee drinken na de les vind ik super gezellig en vind je nergens anders online. Ik kijk uit naar de woensdagavond en vind het fijn dat ik word geholpen met het mogelijk maken van de oefeningen met mijn lichaamsdelen die in de weg zitten met het uitvoeren van de oefeningen. Andere lessen houden hier geen rekening mee en dan haakte ik af terwijl ik yoga hartstikke leuk vind en minder pijn in mijn rug. Volop yoga betekent voor mij uitkijken naar de woensdagavond waarop ik op mijn manier yoga kan beoefenen, daarna gezellig na kletsen met een beker thee en veel minder rugpijn! Dank je wel, Colette

© 2021 Colette Edelenbosch  |  Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer | Contact | Naar de ledensite