Inschrijven

Doe jij deze week al mee

met de yogales?

Op woensdagavond en vrijdagochtend kun je live online meedoen met lessen die op jouw plus-size lijf geschreven zijn. Geen video die te snel gaat en geen ‘acrobatiek’. Je krijgt écht live les, ik beweeg met jullie mee in plaats van andersom. Je leert hoe je houdingen aanpast aan jouw lijf. Liever niet knielen? Pak er een stoel bij. Ben je lenig? Daag jezelf uit.

Jij hebt de regie – en ik reik je de opties aan.

Colette van Volop Yoga
Colette van Volop Yoga

Dit krijg je:

♥ 2x per week een uur live, online yogales via Zoom (woensdagavond & vrijdagochtend)

♥ Liever anoniem? Ook prima. Je kunt ook ‘onzichtbaar’ meedoen via een apart kanaal

♥ Les gemist? Kijk hem later terug op video

♥ meer dan 100 yoga-video’s, van 5 minuten tot ruim een uur

♥ via whatsapp en/of onze Facebook groet altijd persoonlijk antwoord op je vragen

 

Wat maakt de lessen van Volop Yoga zo uniek?

 

♥ Colette weet als geen ander hoe het is om te leven en bewegen in een dik lijf

♥ Ze heeft haar manier van lesgeven ontwikkeld op basis van haar eigen ervaringen én die van de inmiddels meer dan 100 vrouwen die ooit deelnamen aan haar lessen

♥ In alle yogalessen kun je yoga-houdingen verwachten die bij JOUW volle lijf passen

♥ Colette reikt je diverse opties aan zodat je met elke houding volwaardig mee kunt doen, ook als er ‘iets’ in de weg zit of je een blessure hebt

♥ De lessen zijn Online, maar niet On-persoonlijk: we kennen elkaar en je kunt me altijd benaderen als je vragen hebt

Keuzevrijheid: jij kiest of je de les anoniem volgt, in beeld bent óf op een later tijdstip inhaalt en of je wel of geen zin hebt in thee na de les.

♥ over thee gesproken: ik heb nog geen andere online yogastudio’s gezien waar ook gezamelijk thee gedronken wordt 😉

♥ Het is waardevol en verrijkend om ervaringen te delen – en we delen allemaal de ervaring van leven in een Vol lijf.

♥ en dat is fijn, ‘even onder elkaar’: je hoeft je nergens voor te schamen (sowieso niet!!!) maar bij ons al helemaal niet

De eerste maand probeer je uit voor maar €15,-

Gebruik daarvoor de kortingscode “MAAKRUIMTE”

Blijf je daarna lid? Na je proefperiode betaal je  €32,50 per maand.

Voor dit bedrag heb je onbeperkt toegang tot de yogatheek met meer dan 200 videolessen (er zijn even geen live lessen, die starten in september weer).

Je kunt dus echt zonder risico en heel laagdrempelig uitproberen of het bij je past. 8x naar het zwembad, 8x Zumba of 8 yogalessen bij jou om de hoek is meestal duurder 😉 En bevalt het niet? Je krijg je geld terug als je tijdens de proefmaand besluit te stoppen.

hardloper -Volop Yoga
boekje Volop Yoga

Bonus voor wie zich nu inschrijft:

 

In mijn E-book ‘Yogahoudingen aanpassen aan een lijf met rondingen’ deel ik alle tips & tricks die ik in de loop van de jaren heb verzameld en ontwikkeld op basis van de ervaringen van mijn inspiratiebronnen, mijzelf en mijn cursisten. Print hem uit en leg hem in de buurt van je yogamat.

Wat zeggen de leden over Volop Yoga?

|

Angela van Garderen (37) Lopik

Colette heeft mij liefdevol en op en zachte manier weer in contact gebracht met mijn lichaam. Stapje voor stapje begin ik het steeds prettiger te vinden om met mijn lichaam bezig te zijn op deze bewuste manier. Ik heb ervaren en geleerd dat alles er mag zijn.

|

Monique van Mourik (49), Leidschendam

Ik kijk uit naar de woensdagavond en vind het fijn dat ik word geholpen met het mogelijk maken van de oefeningen als er lichaamsdelen in de weg zitten. Het thee drinken na de les vind ik super gezellig en vind je nergens anders online!

|

Marianne Landman (56), Kerk-Avezaath

Ik heb jarenlang yogales gehad, maar nu ik bij jou lessen volg, merk ik dat ik dieper kom. Het is bevrijdend om te erkennen dat mijn lichaam nu deze vorm heeft en dat ik daar ruimte voor mag maken!

Veelgestelde vragen over Volop Yoga Online

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen:

Elke vraag kun je openklikken bij het plusje. Staat jouw vraag er niet bij? onderaan vind je een formulier om jouw vraag te stellen.

Ik ben zo stijf als een lantarenpaal. Denk jij dat ik mee kan doen?

Ja! Juist dán, zou ik willen zeggen. Weet je... al die ingewikkelde yoga-houdingen op instagram... Die zijn bedoeld voor mensen die véél te lenig zijn. Gewone mensen, zoals jij en ik, hoeven onszelf niet in allerlei knopen te leggen om yoga te doen.

Bovendien kun je elke houding op vele manieren aanpassen. Gaandeweg leer je steeds beter welke variatie bij jou past.

En... met een beetje geluk word je na verloop van tijd ook nog soepeler.

Wat heb ik nodig voor een online yogales?

Niets bijzonders. Een rustige plek in huis is fijn. En uiteraard, het is tenslotte online, heb je een beeldscherm nodig met stabiele internetverbinding (laptop of tablet zijn het makkelijkst omdat je die overal mee naartoe kunt nemen. Een telefoon is wat klein, maar kan ook werken). En verder wat huis- tuin en keukenspullen: een stoel, dikke boeken, een sjaaltje. Bevalt het je om mee te doen, dan wil je misschien een yogamat en yogablokken aanschaffen. Maar kom het eerst maar eens ervaren, voor je naar de winkel holt.

Elders betaal ik een tientje of meer per les, ook online. Hoe kan het dat het bij jou goedkoper is?

Ik hou van ‘simpel’. Toen ik online begon, had ik allerlei verschillende abonnementsvormen, de ene goedkoper en de ander wat meer uitgebreid. Om dat allemaal bij te houden was een heel gedoe.

In de praktijk blijkt dat de meeste mensen het liefst 1 live les per week volgen. Dat is de basis waarop ik mijn prijs heb bepaald. Wil jij meer? Dan kan dat voor hetzelfde bedrag. Dat is jouw mazzeltje 😉 omdat ik van simpel hou.

Ik ben niet zo technisch... gaat me dat wel lukken met inloggen enzo?

Ik geef mijn lessen via het programma Zoom. Ik heb dit programma gekozen juist omdat het zo simpel werkt. De eerste keer installeer je het programma - dat gaat bijna automatisch - en na die eerste keer gaat het eigenlijk altijd vanzelf. Een half uur van tevoren kun je al inloggen - en kom je er niet uit, ldan bellen we even en help ik je er doorheen.

Het gaat ons samen écht wel lukken!

Ik wil eigenlijk niet in beeld... kan ik dan wel meedoen?

Ja hoor, ook dat kan. Ik geef mijn les via Zoom, maar tegelijkertijd zend ik die ook uit via een verborgen Youtube kanaal waar jij als lid de toegang toe hebt.

Ook handig trouwens als je een keertje wat later thuis bent, of eerder weg moet, of gewoon je dag niet hebt. Elke les opnieuw heb jij de keuze hoe je meedoet: zichtbaar of onzichtbaar.

Hoe lang moet ik lid blijven?

Zo lang als je wilt. Je kunt op elk moment starten (zolang er plek is) en ook weer uitschrijven (één mailtje en ik maak het in orde voor je). Officieel hanteer ik een opzegtermijn van 1 maand - omdat ik mezelf een beetje ruimte wil geven en niet alle dagen met mijn administratie bezig wil zijn. In de praktijk regel ik het meestal dezelfde week, als ik niet op vakantie ben of ziek in bed lig.

Als het nou niks voor me blijkt te zijn, krijg ik dan mijn geld terug?

Ja, hoor, je kan het risicoloos uitproberen. En als je tijdens je proefmaand erachter komt dat mijn manier van lesgeven niet bij je past, dan krijg je gewoon je geld terug. Zonder vragen. En zonder opzegtermijn.

Ik hou niet van sporten... is dit dan wel iets voor me?

Ik ook niet! Van de sportschool word ik ongelukkig. Al die mensen die zichzelf over hun grenzen pushen, terwijl ze naar tv-schermen staren om hun lijf maar niet te hoeven voelen. De keren dat ik er was, hoopte ik 't uurtje zo snel mogelijk weer voorbij was....

Maar een uur yoga voelt voor mij als een uur Quality Time. Of ik nu les geef, les volg of gewoon voor mezelf yoga doe. Dat komt omdat je echt je volle aandacht geeft aan jezelf. Vanuit zorgzaamheid beweegt, ademt, je grenzen verkent.

En of yoga iets voor jou is...? Dat weet ik niet....
Je komt er alleen maar achter als je het een tijdje probeert.

Jij bent daar en ik ben thuis. Als ik nou iets verkeerd doe, wat dan..?

Dan doe je nog steeds yoga!

Mijn manier van lesgeven is in eerste instantie  vooral gericht op jouw beleving en niet op 'hoe de houding moet'. Dat is een kwestie van stijl, en het is hoe ik ben opgeleid. Bovendien bied ik allerlei variaties en opties om houdingen toegankelijk te maken als je lijf iets anders vraagt dan een 'klassieke' houding. Dus ik ga sowieso al heel speels om met 'hoe het hoort'.

Verder kies ik alleen houdingen uit die veilig zijn. Bij de online yogalessen zul je dus geen hoofd- of schouderstand tegenkomen omdat ik vind dat ik die echt van nabij moet begeleiden.

Soms komt het wel eens voor dat iemand iets anders doet dan ik bedoelde - zowel in de online les als wanneer ik 'face to face' lesgeef. Soms kies ik ervoor om mijn aanwijzingen dan aan te passen. En soms ook niet - omdat ik zie dat iemand nét iets heel interessants aan het voelen of ontdekken is in haar lijf.

En dat is dus prima. Want dát is yoga voor mij: contact maken met je lijf en daar ontdekkingen doen. En in jouw lijf valt meer te ontdekken dan ik ooit zou kunnen bedenken voor jou 🙂

Waarom is het alleen voor plussize vrouwen?

Even onder ons: ik ga er geen meetlint naast leggen en er is geen gewichtslimiet. Dus als jij je thuis voelt bij mijn lessen dan ben je van harte welkom!

Wel heb ik gemerkt dat ik een 'meerwaarde' te bieden heb aan dikke(re) vrouwen:

  • We delen de ervaring van leven in een rond lijf
  • Ik weet dat opstaan vanaf de grond soms wat onhandig aan kan voelen en dat knielen niet voor iedereen fijn voelt (of mogelijk is)
  • Ik weet hoe het is om ongevraagd dieet-advies te krijgen,  om naar de dokter te moeten met zere knieën (en wat ga ik zeggen als hij over mijn gewicht begint...)
  • Ik ben jarenlang heel verdrietig geweest over mijn lijf en mijn onvermogen om blijvend af te vallen
  • Ik heb óók, meerdere keren, de weg afgelegd naar meer zelfvertrouwen. En ben weer teruggevallen in onzekerheid. En heb wéér opnieuw van mezelf leren houden - ik ken het vallen en opstaan minstens zo goed als jij dat kent
  • Ik weet dat je als dikke vrouw fit kan zijn, en ook niet-fit (want ik ben het beide geweest)

En vanuit die ervaring geef ik mijn yogales; vanuit die ervaring heet ik jou welkom om te mogen zijn zoals je bent.

Thuiskomen in ons lijf. Dáár geef ik les in.

Ik ben dik, maar geen vrouw. Mag ik dan niet meedoen?

De live lessen via Zoom zijn niet voor mannen toegankelijk, maar als man zou je prima mee kunnen doen met de les via youtube of video. Ik heb de vraag nog niet eerder gehad - maar denk je dat het wat voor je is, neem dan contact met me op - dan organiseer ik het.

Non-binaire mensen die zich ok voelen in een omgeving waar de vrouwelijke belevingswereld centraal staat, zijn ook welkom in de zoom-les.

Ik heb echt gestruggeled met mijn keuzes hierin, want mijn verlangen is om yoga toegankelijk te maken - en tegelijkertijd sluit ik 50% van de mensheid uit. Dus ik heb wat uit te leggen, vind ik zelf.

Weet je... toen ik zelf begon met yoga, vond ik het best lastig om mijn lijf bewegend te laten zien. Ik voelde me soms knap onhandig, op het lompe af.
Als ik van de grond opsta, dan voelde ik me soms net Dombo, maar dan zonder oren om mezelf omhoog te vliegen. Contact maken met je lijf, zeker als je dat lang hebt vermeden, kan knáp kwetsbaar voelen.

Ik wil een omgeving bieden waar we op een veilige manier dat contact met onszelf en ons lichaam kunnen onderzoeken, en waar nodig, herstellen. Een veilige omgeving betekent voor mij in dit geval ook: vrouwen onder elkaar. Zodat we de schaamte zoveel mogelijk achter ons kunnen laten en we de ruimte hebben om te experimenteren, ons onhandig te voelen, krachtig te zijn, whatever: alles om (weer) vertrouwd te worden met ons lijf. 

Houd ik toegang tot de lessen als ik mijn abonnement opzeg?

Nee, je hebt alleen toegang tot de video's zolang je lid bent. Via de beveiligde ledenwebsite kun je daar 24/7 gebruik van maken. Stop je, dan heb je geen toegang meer - alleen tot de video's die ik zo nu en dan gratis deel via de kennismakingscursus, de nieuwsbrieven of youtube: die blijven voor iedereen beschikbaar.

Waar geef jij nog meer les?

Op dit moment geef ik nog steeds alleen online lessen. En eigenlijk bevalt mij dat uitstekend en heb ik geen plannen om weer een studio te gaan huren. Toen ik nog studio-lessen gaf (in mijn stadje Culemborg) bleven mijn groepen jarenlang maar klein. Die lessen gaf ik met evenveel liefde als nu. Maar terwijl ik nèt (soms nèt niet) de studiohuur kon betalen, kreeg ik wel vragen uit Groningen, Breda en Nijmegen of ik daar ook niet les kon komen geven...  Daarom ben ik al in 2018 begonnen met online lessen, toen niemand nog van corona of online yoga had gehoord. Sinsdien kan ik wél  iedereen die graag plussize lessen wilde volgen bedienen.

1 x per jaar, en in de toekomst misschien vaker, organiseer ik trouwens wel ontmoetingsdagen voor leden. Dus op die manier is er toch ook de mogelijkheid voor een live les. De afgelopen keren was dat lekker buiten op het gras in de uiterwaarden van de Lek.

Heb je een andere vraag?

stel hem hier:

3 + 11 =

© 2022 Colette Edelenbosch  |  Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring | Disclaimer | Contact | 🔒Naar de ledensite

Clicky